Producent tradycyjnych pieców do chleba, pizzy i nie tylko…

Grupa owo.pl

Kopułowe (krągłe) piece opalane drewnem Wojtek

produkt gotowy do użytku

Piece wygrzewane na etapie produkcji. Zamówiony piec, jako gotowy produkt, wysyłamy firmą kurierską.

NOWOŚĆ

Nowy piec tunelowy Jacek w naszej ofercie.

Tanie, tunelowe piece szamotowe, produkowane głównie dla klientów indywidualnych i mniejszych gastronomi.

Piece Jacek od 15-03-2018 roku dostępne są już w naszym firmowym sklepie internetowym

Tradycyjne szamotowe piece do pizzy i chleba

Piece do pizzy Wojtek

No niestety, jak rozmawiamy o prawdziwym smaku pizzy, podstawą jest jej wypiek w tradycyjnym piecu opalanym drewnem.

Równie ważną sprawą jest receptura i sposób przyrządzania, ale to zostawmy kucharzowi.

W internecie dostępne są informacja jak przygotować prawdziwą pizzę. Wystarczy poszukać i wyselekcjonować naprawdę wartościowe informacje.

Nasza firma zajmuje się produkcją, tradycyjnych pieców do wypieku pizzy, chleba i nie tylko.

Tradycyjne, szamotowe piece serii Wojtek, przeznaczone są do zastosowań profesjonalnych i tych domowych.

Z zrozumiałych względów, nie będziemy rozpisywać się tutaj i opisywać, jak zbudować prawdziwy piec do pizzy. Dobrych kilka lat trwało, zanim zdobyliśmy stosowną wiedzę i opracowaliśmy technologię produkcji profesjonalnych pieców do pizzy opalanych drewnem.

Nowe opcje wykończeń zewnętrznych pieców.

Mozaika czarna, lub biała. 

aktualizacja: 08-03-2018 rok

Nowy serwis poświęcony tradycyjnym piecom do pizzy, chleba i nie tylko. Jeszcze więcej informacji o naszych piecach.

Biuro obsługi – ekspozycja

ul. Krakowska 32 A, 32-065 Krzeszowice

godziny pracy (biuro obsługi):
wtorek – czw. 9:30 do 16:00
piątek 9:30 do 14:30

dział handlowy: 600 601 384 | biuro@owo.pl

w soboty, niedziele i święta biuro nieczynne

Dział produkcji pieców: tel. 600 969 945 

(wyłączne informacje techniczne)

Gotowe produkty, wysyłane do klientów firmą kurierską.

Podłoga pieców do pizzy Wojtek, wykonana jest z płyty ceramicznej siMix. Grubość płyty 3 cm, kolor biały.

Piec do pizzy, to piec do pizzy. Jego wygląd jest zawsze taki, a nie inny. Tutaj nikt nic nowego nie wymyśli.

Proporcje kopuły, wysokość kopuły, umiejscowienie wylotu spalin, są ściśle określone. Koniec kropka.

Podstawa to również dobór materiałów. Materiały nowe, nie z odzysku.

Materiały z odzysku, szczególnie cegły szamotowe są przesiąknięte “dziwnymi” zapachami.

Materiały izolacyjne, nie mogą być przypadkowe, nie mogą pod wpływem temperatury wydzielać zapachów i lotnych substancji chemicznych.

Wermikulit, specjalne maty ceramiczne, to właściwe materiały izolacyjne.

Nie są tanie, ale chodzi przecież o smak produktów – pizzy, itp.

Piec Wojtek na stojaku metalowym

Staramy się, aby w naszym biurze obsługi klienta, w Krzeszowicach, był dostępny fizycznie przynajmniej jeden ekspozycyjny piec Wojtek. Jednak z względu na sporę zamówienia, nie zawsze nam się to udaje.

Zanim przyjedziesz zadzwoń i spytaj o dostępność.

Piece Wojtek w trakcie budowy na hali produkcyjnej.

Udostępnij tą stronę